#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 6. 5. 2024

Dobrý den! V roce 2022 sem byla operována . Divertikulózy střeva. Nemohu jíst od jisté doby všechno. V zeleninu či ovoce. Zeleninu dušenou ovoce loupané. Do toho každý měsíc antibiotika sedm dní. Vím že mi chybí v těle inulin pro správné trávení. Mám časté nadýmání, stolice která je spíše občas kašovitá než pevná. Navíc mám problém pokud si dám jogurty nebo něco mléčného za chvíli jdu na záchod. Už to prostě není jako dřív. Na kontroly chodím pravidelně ale přesto nevím jak mám tělu dodat vše abych byla fit. Prosím o radu. Děkuji

Štepán Peterka, 17. 5. 2024

Dobrý den, mohlo by se jednat o dráždivý tračník nebo projevy střevní dysmikrobie. Vyzkoušel bych na prvním místě dietu LOWFODMAPs (dieta s omezení rafinovaných sacharidů), při plynatosti zkuste přípravek s obsahem alverinu a simetikonu.
Co se týče intolerance mléčných výrobků tak ty bych nekonzumoval dále, zkuste jogurty nahradit těmi bez laktózy, měkké sýry event. nahradit tvrdými sýry, event. poté konzultace Vašich obtíží na gastroenterologii (jedná se komplexní problém přesahující možnosti internetové poradny)

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.