#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 18. 5. 2024

Jsem několik let po celkové hysterektomii a mám crohnovu chorobu s divertikulozou střev.Chodím na kolonoskopii a nyní byla velice bolestivá jak ,když střeva rvou.Paní doktorka v nějakém úseku vyndala kolonoskop a pak použila dětský.Došlo k odstranění 3 polypu a pak ještě gastroskopii žaludku.V žaludku také k odstraněnila 3 polypy Zánět ve střevech se zhojil i s vředy po bioléčbě a další kolono bude za rok.Dva dny jsem doma ležela a byla celkově unavená a žaludek se zvedal na zvracení. .V první stolici bylo trošku jasné krve.,tak jsem volala do nemocnice.Bylo řečeno ,že když se odstranují polypy že krev může být.Chci se zeptat zda by se po hysterektomii neměla dělat kolono s uspáním.Už tenkrát ,když jsem šla na operaci s bř.kýlou tak operatér odstranoval spousty srůstu.Děkuji za odpověd

Štepán Peterka, 23. 5. 2024

Dobrý den,
Děkuji za dotaz, dovedu si představit že u Vás výkony budou obtížné, nicméně rozhodnutí o indikaci celkové anestezie rozhoduje oš. lékař.
Za mne si myslím, že v kontextu gynekologické operaci, crohnovy choroby, divertikulosy a nutnosti užíví dětského koloskop by bylo vhodné provedení dalšího vyšetření v celkové anestezii.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.