#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 5. 6. 2024

Dobrý den, dlouhodobě, cca 11 let se mi opakují zažívací problémy. Hlen a krev ve stolici, nadýmání, průjem vyloženě ne, jen v nejhorší fázi pouze hlen a krev bez stolice. Občas bolesti v pravém boku a pravém podbřišku. Při zhoršení tupá bolest v celém podbřišku a bedrech. V poslední době se problémy se zažíváním zhoršují, nejvíce při změně ročního období. Hlen zbarvený jako stolice odchází i samovolně, ráno místo stolice. Před cca 2 týdny ze mě samovolně vyšla do růžova zbarvená voda, měla jsem chvilkově zimnici, bez teploty, nevolno od žaludku. Krev taky občas bez stolice, stačí trošku zatlačit na malou. Vždy při tom trochu zhubnu, následně po odeznění opět přiberu. Proktologie 11/2023 - hemoroidy v rozsahu, který by toto způsoboval vyloučeny, fisura také. Kolonoskopie 2018 bez nálezu, ale bez biopsie, gastroskopie 2021 také bez nálezu. UZV 5/2024 v pořádku, pouze rozšíření střevní kličky v levém podžebří s tekutinou, invaginace neprokázána. Zjištěna histaminová a laktózová intolerance, špatné vstřebávání léků, dráždivý tračník - tomu přisuzuji hlen.
Dodržuji stravu bez laktózy, přidaného tuku, ovoce a zeleninu mixuji, nejím žádné dráždivé potraviny, v podstatě se stravuji jako batole… Ale nemám pocit, že by to mělo extra vliv. Ta krev mě docela zneklidňuje. Co byste, prosím, doporučil? Moc děkuji.

Štepán Peterka, 16. 6. 2024

Dobrý den, dle mého se jedná o projevy dráždivého tračníku, možnost krve ve stolici je asi daná faktem, jak průjem dráždí sliznice a žilní pleteně v konečníku. Vyzkoušejte kvalitní probiotika.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.