#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 30. 7. 2024

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před 4 měsíci jsem byla u své doktorky, kvůli hlenu ve stolici, paní doktorka mi vzala krev a výtěr ze stolice, vše bylo ok, chudokrevná jsem nebyla ani žádný zánět. Od té doby se mi 2x objevil vždy hlen a potom bolesti břicha na pár dni, ale vše pak bylo ok. Teď jsem si pro jistotu udělala test na okultní krvácení a vyšel pozitivně, hned jsem se objednala na kolonoskopii, ale chtěla bych se zeptat, průjmy ani zácpu nemám, někdy se stane, ze jdu jednou na záchod, někdy během dne 3x, ale žádná velká odchylka to není. Krev na papíře jsem nikdy neměla.. jen mě teď bolí to břicho v podbřišku nejvíce.. všude čtu, ze to může byt nádor.. je mi 23 let, moc děkuji. A ještě se chci zeptat, co si mám pod pojmem střídání průjmu a zácpy představit ? Mám třeba ranní stolici řidší (ale ne průjem) a večer mám stolici pevnější, jednalo by se o střídání?

Štepán Peterka, 7. 8. 2024

Dobrý den, uvidíte jak dopadne koloskopie, asi nemá cenu spekulovat, na postupu to stejně nic nezmění. Mohu konstatovat, že přítomnost hlenu ve stolici je věc do jisté míry přirozená a nemusí být projevem patologie.
Průjem je definovaný jako přítomnost více jak 3 řídkých stolic za den, pojem zácpa je definován jako stav, kdy nedochází ke snadné defekaci a pacient si musí často pomáhat projímavými roztoky. Tyto projevy se mohou v některých případech střídat a bývá to časný projev nemoci zvané dráždivý tračník smíšeného typu. Ve vašem případě ale tomu tak spíše není.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.